Clicky


Barloworld Intern transport wordt Heffiq

Barloworld Intern transport wordt Heffiq
20-12-2013 16:40 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

VIANEN - Vanaf vandaag, vrijdag 20 december 2013, zal het voormalige Barloworld Intern transport verder gaan onder de nieuwe naam Heffiq, slim intern transport. De zittende Nederlandse directie heeft via een management buy out (MBO) het bedrijf geheel overgenomen van het Zuid Afrikaanse moederbedrijf. Deze strategische stap van Barloworld is de laatste in het verkopen van haar intern transport activiteiten in de Verenigde Staten, Engeland, België en nu dus Nederland.

De management buy out is een uiting van  vertrouwen van het management in het groeiperspectief van het bedrijf. Heffiq neemt alle commerciële contacten van Barloworld Intern transport over en blijft de exclusieve dealer van Hyster in Nederland.

De verzelfstandiging van de onderneming  zal Heffiq in de gelegenheid stellen nog beter in te spelen op de specifieke behoeften van de Nederlandse markt. Omdat Heffiq niet langer deel uit zal maken van een internationale beursgenoteerde groep, zullen bepaalde interne processen vereenvoudigd kunnen worden. Het personeel zal zich hierdoor nog meer op de kernactiviteiten kunnen focussen.

Heffiq

Heffiq is de nieuwe naam van het bedrijf. Heffiq staat voor ‘slim intern transport’. De missie van Heffiq is om het intern transport van haar klanten te verbeteren door als één gezamenlijk team maatwerk oplossingen te realiseren.

‘Solide fundamenten en mooie perspectieven’

"Heffiq is een gezonde onderneming met solide financiële fundamenten. Het management team ziet de toekomst positief tegemoet. Wij staan te trappelen om een begin te maken met dit nieuwe hoofdstuk", zegt Lex Knol, de algemeen directeur. ‘De basisfilosofie van de onze onderneming blijft dezelfde; groei door de beste service op de markt. Onze nieuwe naam zegt waarvoor we staan; slim intern transport’.

Hyster

Heffiq is de exclusieve dealer van Hyster(hef- en magazijntrucks) in Nederland. Met het breedste product assortiment van de markt en een landelijk dekkend service en support netwerk biedt Heffiq slimme oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen op het gebied van intern transport. Ralf Mock, president EMEA van Nacco Materials Handling Group, heeft zijn volledig vertrouwen uitgesproken en heeft Heffiq benoemd tot de exclusieve dealer voor de Nederlandse markt.