Clicky


 


Prorail en NS deden te weinig aan glijdende treinen

Prorail en NS deden te weinig aan glijdende treinen
19-12-2013 16:45 | Algemeen | auteur De Redactie

Gladde en vervuilde sporen hebben tussen 2008 en 2012 zes treinbotsingen veroorzaakt bij het station Leiden Centraal. De NS en spoorbeheerder Prorail deden te weinig om de botsingen te voorkomen. Prorail heeft zijn zaakjes inmiddels op orde, de NS niet. Dat blijkt een onderzoek naar de ongelukken door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

De botsingen, waarbij geen gewonden vielen, vonden bijna allemaal plaats op hetzelfde spoor van het Leidse station. Pas na het zesde ongeluk namen de NS en Prorail passende maatregelen. Prorail deed in de tussentijd te weinig om de gladheid op de sporen tegen te gaan. De NS heeft volgens de onderzoekers te weinig geleerd van gelijksoortige incidenten.

Ook werkten de twee bedrijven te weinig samen en had de NS de regie in handen moeten nemen. Op dit moment moet met name de NS nog betere maatregelen nemen om ongelukken met glijdende treinen in de toekomst te voorkomen. De glijgevoelige NS-treinen zijn alle langer een bekend probleem bij de NS. Spoorbeheerder Prorail heeft al voldoende actie ondernomen.

De NS laat in een reactie weten de ongelukken te betreuren en maatregelen te hebben getroffen om de botsingen op Leiden Centraal te voorkomen. Volgens een woordvoerder van de NS gaat het in Leiden om een unieke situatie waar diverse factoren voor de glij-incidenten hebben gezorgd.

De zes ongelukken gebeurden vooral in de herfst, door regen en vallende bladeren een gladde periode voor sporen. De NS krijgt al jaren kritiek op de treinenloop in de herfst. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats