Clicky


Opnieuw Scania Euro 6 bij Dimetra na positieve praktijkervaringen

Opnieuw Scania Euro 6 bij Dimetra na positieve praktijkervaringen
19-12-2013 12:01 | SCANIA | auteur De Redactie

BREDA - Dimetra Holland B.V. uit Scherpenzeel is een van de voorlopers op het gebied van Euro 6. Begin 2012 – nog voordat er duidelijkheid was over de subsidie - werd de eerste Scania Euro 6 in gebruik genomen. De tevredenheid over dit voertuig gaf vertrouwen voor de recente ingebruikname van twee nieuwe Scania Streamline trekkers. Dimetra heeft gekozen voor de 410 pk sterke tweede generatie Euro 6 motor. Deze hebben geen EGR nodig om aan de Euro 6 norm te voldoen en zijn nog zuiniger.

Zowel in recente perstesten als bij de eerste transporteurs die met de nieuwe Scania Streamline 410 pk Euro 6 variant rijden, wordt een uitstekend brandstofverbruik genoteerd. Bij Dimetra voldoet een flink deel van het wagenpark al aan de strenge Euro 6 norm en de nieuwe Scania’s zijn een welkome aanvulling. De Streamline cabine heeft een verbeterde aerodynamica en is onderhuids tot in het kleinste detail verfijnd met oog op het brandstofverbruik. De nieuwe Scania Opticruise met Economy modus en de standaard geleverde Active Prediction werken mee aan de uitstekende verbruikscijfers. De Topline cabine biedt de chauffeur een riante leefomgeving tijdens het groupagevervoer richting Zwitserland. De trekkers worden hierbij ingezet voor volumeladingen, maar ook voor geconditioneerd vervoer en ADR. 

Het familiebedrijf Dimetra Holland B.V. bestaat sinds 1976 en heeft zich sinds 1988 gespecialiseerd in het groupagevervoer van en naar Zwitserland. Sinds 2006 verzorgen ze ook geconditioneerde palletzendingen van en naar Zwitserland. Temperatuurgevoelige goederen, maar ook volume- en machinetransporten zijn een specialiteit van het in Scherpenzeel gevestigde bedrijf. Het wagenpark telt momenteel ruim 40 trekkende eenheden. Alle voertuigen zijn uitgerust met een ADR-pakket zodat gevaarlijke stoffen veilig en kundig op de plaats van bestemming komen. Dankzij het B3-alarmsysteem kunnen ook diefstalgevoelige producten worden vervoerd.