Transport Online - FedEx noemt drone-bezorging 'bijna vermakelijk'

FedEx noemt drone-bezorging 'bijna vermakelijk'

FedEx noemt drone-bezorging 'bijna vermakelijk'
18-12-2013 23:43 | Algemeen | auteur De Redactie

MINNEAPOLIS - Pakketbezorger FedEx denkt niet dat drones in de nabije toekomst de traditionele bestelbusjes gaan vervangen. Het idee dat pakketjes in het vervolg door op afstand bestuurbare vliegmachines worden bezorgd, is 'bijna vermakelijk', zo stelde topman Fred Smith.

FedEx is weliswaar bezig met het onderzoeken van drones als vervoersmiddel, maar het bedrijf ziet nog te veel problemen. Zo is onduidelijk wie verantwoordelijk is als een drone neerstort en daarbij iets beschadigt of iemand verwondt. Ook mogen drones in de Verenigde Staten vooralsnog niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden.

Smith reageert met zijn uitspraken op Amazon-topman Jeff Bezos, die onlangs stelde dat de internetwinkel mogelijk binnen enkele jaren al pakketjes met drones gaat bezorgen. Ook de Duitse bezorger DHL en de United Parcel Service onderzoeken of zij drones kunnen inzetten ter vervanging van de traditionele koeriersbusjes.

Ook FedEx heeft een drone-expert in dienst genomen, zei Smith. "Hij is zelf eigenaar van een drone", aldus de topman. "Hij vertelde me dat het ding zo'n acht minuten kan vliegen en ongeveer vier blikjes Budweiser kan tillen." (Novum/AP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions