Clicky


"Ontslagbrief bij kerstpakket Bakker Logistiek Groep"

18-12-2013 17:10 | Transport | auteur Marcel van der Voort

ZEEWOLDE – "Ontslagbrief bij kerstpakket Bakker Logistiek Groep", omschrijft bestuurder Frans Westerman van CNV Vakmensen de gang van zaken bij het transportbedrijf in Zeewolde.

Dat bedrijf wil blijkbaar van personeel af en heeft een manier bedacht. Westerman: "Bakker Logistiek Groep probeert via vaststellingsovereenkomsten de week voor kerst van mensen af te komen. Vorige week heb ik nog met Bakker Logistiek gesproken. Er werd aangegeven dat men geen sociaal plan wilde afspreken, maar dat men het op een nette manier met het "indirecte" personeel wilde regelen."

Veel ellende

"Nu hoor ik zowel vandaag als gisteren dat chauffeurs en loodspersoneel een vaststellingsovereenkomst aangeboden krijgen met het verzoek om deze maar zo spoedig mogelijk te tekenen. Als dat op een nette manier is, dan belooft dat nog veel ellende. CNV Vakmensen adviseert dringend om géén vaststellingsovereenkomst te tekenen. CNV vakmensen adviseert daarnaast om elkaar op te zoeken want samen staan wij sterk", benadrukt Westerman.

Mochten leden, of aankomende leden, behoefte hebben om op 11 januari 2014 met elkaar en met CNV Vakmensen in gesprek te gaan, dan kunt u dat laten weten door te mailen naar apeldoorn@cnvvakmensen.nl.

Schande

"Het is een schande",  reageert bestuurder Reinier Stroo van FNV Bondgenoten die met zijn collega Minke Jansma meteen aan de slag is gegaan voor de ongeruste werknemers.

"Ik denk dat ze graag voor 2014 zekerheid willen hebben over hoeveel mensen ze kunnen lozen", gaat hij verder. "Ik heb namelijk niet het idee dat het slecht gaat bij dit bedrijf. Ze hebben de ene na de andere overname gedaan. Het is wel zo dat wij als vakbond de directie een jaar geleden hebben benaderd met de vraag wat wij kunnen verwachten."

Boos

"Want al die overnames gaan niet zonder slag en stoot. Ik kan mij voorstellen dat er op plekken boventallig personeel is gekomen. Drie weken geleden hebben wij de directie gevraagd om hun plannen met ons te bespreken. En dan komt opeens deze actie van ze", zegt de vakbondman boos.

"Ik heb gemerkt dat ze vooral van hun zwakke medewerkers afwillen, zoals de zieken. Die kunnen hun recht op uitkering verspelen als ze tekenen. Als een zieke zoiets tekent kan de UWV dat zien als een benadelinghandeling en het personeelslid korten of zelfs de ziekte-uitkering stoppen."

Niets ondertekenen

"Wij adviseren de medewerkers helemaal niets te ondertekenen en naar de bijeenkomsten te komen", besluit Stroo.

De bijeenkomsten zijn zaterdag 4 januari om 10:00 uur bij De Druiventros in Berkel-Enschot; zaterdag 4 januari om 13:00 uur in Zeewolde en zaterdag 11 januari om 10.00 uur in Heerenveen. Van de laatste 2 genoemde bijeenkomsten worden de locaties nog bekend gemaakt.

Niet reageren

Herman Roos van de Bakker Groep laat via zijn telefoniste weten niet op de kwestie te willen reageren.