Clicky


SBM Offshore verhoogt omzetverwachting

SBM Offshore verhoogt omzetverwachting
17-12-2013 20:15 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

SBM Offshore verwacht dat de omzet voor heel dit jaar hoger uitkomt dan eerder was voorspeld. De oliedienstverlener meldde nabeurs verder dat het platform Deep Panuke eindelijk operationeel is. Er werden echter ook nieuwe afschrijvingen aangekondigd.

De omzetverwachting voor 2013 werd door SBM Offshore verhoogd van tenminste 4,3 miljard dollar (3,1 miljard euro) naar circa 4,6 miljard dollar. Dit is vooral te danken aan de meevallende prestaties bij de divisie Turnkey.

De problemen met het project Deep Panuke zijn eindelijk opgelost. Het boorplatform is nu officieel operationeel. Wel doet SBM Offshore nog eens een extra afschrijving ter waarde van vijf miljoen dollar. Eerder was er al 29 miljoen dollar afgeschreven op het probleemproject.

SBM Offshore meldde verder goede vooruitgang te boeken met de verkoop van vastgoed in Monaco. Twee van de drie gebouwen zijn verkocht en worden weer terug gehuurd. Het derde gebouw denkt SBM Offshore volgend jaar te kunnen verkopen. Tot dusverre leverde de verkoop van het vastgoed honderd miljoen dollar op, een boekwinst van dertig miljoen dollar.

Tot slot meldde de oliedienstverlener voor 160 miljoen dollar aan afschrijvingen te doen, op onder meer twee FPSO's die uit de vaart worden genomen en enkele andere bezittingen van de oliedienstverlener. Het betreft volgens SBM Offshore vooral papieren afschrijvingen en de oliedienstverlener denkt 2013 dan ook met zwarte cijfers af te sluiten en binnen de bankconvenanten te blijven. (Novum/ABM FN)