Clicky


AirBridgeCargo vernieuwt IOSA veiligheidscertificaat

AirBridgeCargo vernieuwt IOSA veiligheidscertificaat
17-12-2013 18:51 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AirBridgeCargo Airlines (ABC), Ruslands grootste luchtvracht vervoerder, is succesvol door de audit procedures gekomen die bevestigen dat men aan International Air Transport Association's Operational Safety Audit (IOSA) voldoet. Het resultaat is dat men het IOSA certificaat weer voor twee jaar heeft behaald (tot november 2015). Het certificaat garandeert dat AirBridgeCargo's operationele activiteiten conform de hoogste internationale veiligheidseisen worden uitgevoerd.

Tijdens de audit zijn alle belangrijke elementen in ABC's bedrijfsvoering meegenomen, zoals: management systeem, planning, vlucht prestaties, onderhoud en afhandeling alsmede luchtvaart veiligheid.

“Veiligheid is één van de belangrijkste aandachtspunten in de luchtvaart. Ons consistente kwaliteits-  en veiligheidsbeleid, bewaakt door onze eigen kwaliteitsafdeling en onze luchtvaartveiligheidsinspecteurs, in combinatie met continue verbetering van ons product, zorgen ervoor dat wij wederom voldoen aan de eisen van de  IATA's Operational Safety Audit”, aldus Denis Ilin, ABC's president directeur.

AirBridgeCargo heeft het eerste IOSA certificaat in 2012 ontvangen, dit was een strategische stap naar het IATA lidmaatschap wat ABC in hetzelfde jaar verkreeg.

De IATA Operational Safety Audit (IOSA) is een internationaal aanvaard evaluatie systeem ontworpen om het operationele management- en controlesysteem van luchtvaartondernemingen te toetsen. De IOSA standaard bevat eisen ten aanzien van de organisatie van procedures binnen luchtvaartondernemingen die tot doel hebben het noodzakelijke niveau van veiligheid en kwaliteit te borgen.

De audit zelf bestaat uit drie fasen: de voorbereiding, de audit zelf en het uitwerken van verbeterpunten. De IOSA audit  heeft raakvlakken met alle afdelingen binnen een luchtvaartonderneming omdat het complete operationele proces tijdens de audit aan de orde komt.