Clicky


TLN en EVO: N50 Emmeloord - Ens snel verbreden

TLN en EVO: N50 Emmeloord - Ens snel verbreden
17-12-2013 13:05 | Algemeen | auteur De Redactie

ZOETERMEER - Het is goed voor het regionale bedrijfsleven dat de verbreding van de N50 tussen Emmeloord en Ens een stap dichterbij komt. Dit stellen Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO. Minister Schultz van Haegen ondertekende gisteren het ontwerptracébesluit voor een verbreding naar twee keer twee rijstroken.

Door de ondertekening kan opnieuw een deel van N50 worden aangepakt. Eerder werd de N50 tussen Ramspol en Ens al verbreed en kwam er een nieuwe Ramspolbrug.

 Einddoel

Wat TLN en EVO betreft, is de verbreding van het gehele traject naar een A50 met twee keer twee rijstroken het einddoel. Een bredere A50 is volgens het bedrijfsleven van groot belang voor de economische ontwikkeling van Noord- en Oost-Flevoland en de regio Zwolle-Kampen. Bovendien vormt de weg een belangrijke alternatieve route voor de A28 en A32 tussen Zwolle en Hoogeveen in geval van onderhoudswerkzaamheden of calamiteiten.

 Bezuinigingen

Waar in het verleden de plannen voor het traject tussen Kampen en Kampen-zuid concreet waren, verdwenen de plannen voor dit traject door de landelijke bezuinigingen op infrastructuur weer van tafel. Terwijl juist op dit gedeelte van de N50 veel regionaal en doorstromend verkeer bij elkaar komt. TLN en EVO roepen de overheid dan ook op om hier zo snel mogelijk werk van te maken.