Clicky

 
Transport Online - Alcoholleeftijd niet overal direct gecontroleerd

Alcoholleeftijd niet overal direct gecontroleerd

Alcoholleeftijd niet overal direct gecontroleerd
16-12-2013 19:47 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - De controle op de verhoging van de alcoholleeftijd naar 18 jaar gaat bij een derde van de gemeenten niet meteen op 1 januari in. De meeste gemeenten toetsen pas later in 2014 of de nieuwe regels worden nageleefd. Dat varieert van ergens in januari tot halverwege het jaar. Dat meldt de NOS op basis van onderzoek onder bijna de helft van de ruim vierhonderd gemeenten.

Een op de tien gemeenten zegt meteen tijdens nieuwjaarsnacht te gaan controleren en boetes uit te delen. De helft van de gemeenten geeft aan bij de handhaving in eerste instantie niet met boetes, maar met waarschuwingen te gaan werken.

Tientallen gemeenten gaan helemaal niet controleren. Zij geloven dat voorlichting en preventie werken, maar straffen niet. De gemeente Weert heeft bijvoorbeeld geen ambtenaren opgeleid die moeten toezien op naleving van de wet.

Ruim de helft van de gemeenten had het handhavingsbeleid begin december nog niet klaar. Dat is dan ook de belangrijkste reden om niet meteen te gaan controleren. Grote steden die hun beleid wel al rond hebben zijn Groningen en Amsterdam. Zij hebben aangegeven wel direct actief te gaan controleren.

Vanaf 1 januari mag aan minderjarigen geen alcohol meer worden verkocht. Deze groep mag op straat en in de horeca geen alcohol meer bij zich hebben. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de handhaving van deze kabinetsmaatregel. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats