Clicky


Nog geen groen licht doorstart Kooiker Transport - UPDATE!

Nog geen groen licht doorstart Kooiker Transport - UPDATE!
14-12-2013 12:35 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

GROUW - Wellicht hadden de ruim 50 medewerkers van het onlangs failliet verklaarde Kooiker Transport / Althuisius Logistics in Grouw dit weekeinde zo vlak voor kerst op beter nieuws gehoopt.  "De rechter-commissaris heeft de huidige directeur nog geen toestemming gegeven om door te starten", zegt bestuurder Minke Jansma van FNV Bondgenoten zaterdag aan het begin van de middag.

Ze komt dan net terug van een personeelsbijeenkomst. Waar de veelal chauffeurs van het gesneuvelde transportbedrijf van de curator hebben gehoord dat ze ontslagen zijn en praatte het UWV over de financiële gevolgen.

Duidelijkheid

"Ze hopen de komende week wel duidelijk te krijgen over wat er gaat gebeuren. En als er daadwerkelijk een doorstart komt, wie er dan mee mag", vertelt Jansma verder.

“Er wordt nog doorgewerkt door de chauffeurs. De directeur was ook op de bijeenkomst. Een goede zaak. Want hoewel nu al bekend is dat niet iedereen mee kan, is het goed dat men elkaar in de ogen kijkt. Zeker degenen die straks wel door werken. Ik heb wel het idee dat er een doorstart gaat komen. En hopelijk mag er veel personeel mee", meldt ze.

Haken en ogen

"Wat momenteel de haken en ogen zijn weet ik niet. Het komt vaker voor dat een doorstart in gang zetten langer duurt. Toch is het beter dat het zo snel mogelijk gebeurt. Ook om te voorkomen dat er klanten weglopen. De gang van zaken blijft voor ons als vakbond een vreemde situatie. De gesprekken gingen eerst over een reorganisatie en opeens was daar het faillissement. Door de directie zelf aangevraagd."

Vreemd

"De curator beaamt eveneens dat het vreemd is. Wij beraden ons over hoe wij het eerder afgesproken sociaal plan toch kunnen afdwingen."

Jansma tenslotte: "Zodra er iets bekend is gaan wij dat bespreken met onze leden."

Doorstart gebeurt

Directeur Luitzen Melein is nog steeds van plan om te gaan doorstarten: “De doorstart gaat gebeuren. De neuzen gaan de goede kant op. Dat het nog niet is gebeurd komt omdat de curator eerst een reactie van de vakbonden wilde hebben. Dat is vandaag geweest.”

“Het was vandaag een goede bespreking en er is veel uitgesproken”, zegt hij over de personeelsbijeenkomst.

“Ik denk dat de zeilen komende maandag anders staan”, omschrijft hij de doorstartplannen.

Tijdens de bijeenkomst stond hij oog in oog met zijn personeel, waaronder de chauffeurs. “Het contact is goed verlopen met de jongens. Er zijn mensen die weten dat ze blijven. En de jongens die onrust hebben veroorzaakt weten dat hun tijd geëindigd is”, klinkt het.

.