Sanoma wil aandelen SBS wel kopen van De Mol

Sanoma wil aandelen SBS wel kopen van De Mol
13-12-2013 17:51 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Het Finse mediabedrijf Sanoma wil John de Mol wel verlossen van zijn aandelen in SBS. Dat heeft de Finse topman van Sanoma Harri-Pekka Kaukonen vrijdag gezegd tegen RTL Z. De Mol probeert momenteel juist de SBS-aandelen van Sanoma te kopen. Zijn bod wijzen de Finnen echter af.

De Mol gaf in een interview in Het Financieele Dagblad vrijdagochtend aan dat een onwerkbare situatie dreigt tussen zijn Talpa en Sanoma. Kaukonen van Sanoma ontkent dat. "Er valt juist nog prima samen te werken", zei hij.

De Mol verwijt Sanoma te weinig te investeren in SBS. Daardoor zouden de zenders zo slecht scoren. Volgens Kaukonen is dat juist andersom. Het feit dat de televisiezenders van SBS niet goed scoren, komt door John de Mol. Zijn productiebedrijf Talpa is namelijk verantwoordelijk voor de programmering, zo kaatste Kaukonen terug.

Sanoma en De Mol kochten SBS in 2011 samen voor een miljard euro. De Finnen hebben twee derde van de aandelen van SBS, De Mol een derde. Beide partijen hebben afgelopen jaar miljoenen afgeschreven op hun belang in SBS Nederland.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden