Transport Online - Reiziger niet meer van kastje naar muur met klacht

Reiziger niet meer van kastje naar muur met klacht

Reiziger niet meer van kastje naar muur met klacht
13-12-2013 13:38 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - Openbaarvervoerbedrijven handelen voortaan zelf klachten van reizigers over de OV-chipkaart af. Bedrijven als NS, Arriva en Connexxion verwijzen klagers niet meer door naar elkaar of TLS, de beheerder van het chipkaartsysteem.

De vervoerders reageren daarmee op een oproep van de Consumentenbond, de ANWB en reizigersorganisatie Rover. De organisaties wezen er vorige maand op dat er nog steeds veel problemen zijn met de OV-chipkaart, zoals defecte paaltjes, kaarten die het begeven, verwarring rond abonnementen en problemen bij het overstappen. Mensen worden volgens de drie organisaties vaak van het kastje naar de muur gestuurd.

De Consumentenbond, de ANWB en Rover willen één website en één telefoonnummer waar mensen terechtkunnen met alle vragen en klachten over de OV-chipkaart, ongeacht met welke vervoerder wordt gereisd. Zover willen de vervoerders echter niet gaan, laat een woordvoerder van TLS vrijdag weten. "Dat is wel een erg ambitieus plan. Dan zouden we onder meer gegevens moeten gaan uitwisselen met tien vervoerbedrijven."

De vervoerders en TLS leggen hun oplossing vrijdagmiddag voor aan de consumentenorganisaties.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,277

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions