Clicky


Ajax onderzoekt supportersrellen in Milaan

Ajax onderzoekt supportersrellen in Milaan
12-12-2013 13:44 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM (Novum) - Ajax stelt een onderzoek in naar de rellen in Milaan woensdag waarbij een paar supporters van de club werden neergestoken. Een woordvoerder van de Amsterdamse voetbalclub laat donderdag weten contact te hebben met de betrokken instanties om de onderste steen boven te krijgen. Ajax wil pas inhoudelijk op de zaak reageren als de feiten boven tafel zijn.

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd bij voetbalstadion San Siro, waar Ajax woensdagavond tegen AC Milan speelde om een plek in de volgende ronde van de Champions League. Supporters van Ajax zouden in gevecht zijn gegaan met Italiaanse demonstranten die protesteerden tegen verhoging van brandstofprijzen.

Volgens Italiaanse media raakten zes Nederlandse fans gewond en zouden drie Ajax-supporters zijn neergestoken. Een man werd in zijn buik gestoken en moest geopereerd worden. De Milanese website Milano Today meldt dat twee Nederlanders uit het ziekenhuis zijn ontslagen. De toestand van de man die in zijn buik werd gestoken, zou inmiddels stabiel zijn.