CTS GROUP kiest voor de Drivers App van Data2Track

CTS GROUP kiest voor de Drivers App van Data2Track
12-12-2013 13:44 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Na een korte pilotfase heeft de Europese distributeur CTS GROUP gekozen voor de Drivers App van Data2Track. Zowel de chauffeurs van de eigen voertuigen, als van de charters worden voorzien van een smartphone met de Drivers App inclusief geïntegreerde Sygic Truck navigatie. “Wij waren op zoek naar een betaalbaar systeem dat gekoppeld kon worden met ons TMS pakket, Kewill en gemakkelijk is in gebruik (bediening) voor de chauffeurs.”, aldus de heer Johan Bakker, Transport Manager bij CTS GROUP.

De heer Bakker geeft aan: "Omdat een boordcomputer geen optie voor ons was, zijn we gaan testen met een app voor een smartphone. Gedurende deze test waren wij niet tevreden, maar het concept was wel degelijk wat wij zochten. Vervolgens zijn wij op zoek gegaan naar een gelijkwaardig systeem. Zodoende zijn we bij Data2Track uitgekomen. De contacten liepen vanaf het eerste moment naar wens.” De Drivers App zorgt er voor dat de vloot van een onderneming snel en gemakkelijk inzichtelijk is. Op een overzichtelijke website zijn alle voertuigen te volgen, kunnen er berichten verstuurd worden van en naar de chauffeur en zijn er verschillende rapportages uit te draaien; positie historie, start-stop en activiteiten op basis van zowel voertuigen als werknemers.

"Met Kewill als TMS pakket heeft CTS GROUP alle ingrediënten die wij nodig hadden op zowel transport en logistiek gebied,” aldus de heer Bakker. Kewill krijgt alle informatie teruggekoppeld vanuit de Drivers App en op deze manier heeft CTS GROUP het complete pakket.

De korte en lange termijn

“De pilot periode is eigenlijk heel positief verlopen, de Drivers App is deels op basis van onze wensen, maar grotendeels zoals deze al draait bij andere klanten van Data2Track, waardoor wij het voordeel hadden er snel mee te kunnen starten.”, zegt de heer Bakker. Op de lange termijn verwacht de heer Bakker minder telefoontjes tussen de planning en de chauffeurs (wat meer rust creëert op de planning), efficiëntere inzet van de voertuigen, digitale POD’s en minder werk op de backoffice afdeling. Het belangrijkste doel van de Drivers App is een stabiel systeem dat kan meegroeien met de wensen van CTS GROUP en haar klanten.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden