Clicky


Ajax-supporters neergestoken in Milaan

Ajax-supporters neergestoken in Milaan
11-12-2013 21:06 | Buitenland | auteur De Redactie

MILAAN (Novum) - Bij een steekpartij in Milaan zijn woensdag tenminste drie supporters van Ajax gewond geraakt. Een van hen is er ernstig aan toe, melden Italiaanse media. Bij opstootjes in de stad zouden verder nog drie gewonden zijn gevallen. Het is niet duidelijk of het om Nederlanders gaat.

De zwaargewonde supporter werd gestoken in zijn buik en moest geopereerd worden. De andere twee liepen verwondingen op aan de billen en de dij. Ook zij zijn naar een ziekenhuis gebracht. De gewonden zouden tussen de 18 en 32 jaar zijn.

De steekpartijen vonden plaats in de buurt van het voetbalstadion San Siro, waar Ajax woensdagavond tegen AC Milan speelt om een plek in de volgende ronde van de Champions League.

De steekpartij zou een wraakactie zijn van een eerder opstootje woensdagmiddag tussen Italiaanse demonstranten en supporters van Ajax. Wat de aanleiding voor de ruzie is, is niet duidelijk. In het centrum van Milaan zou het al de hele middag onrustig zijn. Zo werd er gegooid met flessen. Enkele Italiaanse media maken melding van Nederlandse aanhoudingen.