Clicky


Daf eerste vrachtwagenbouwer die standaard nieuwe Goodyear Kmax- en Fuelmax-banden monteert

Daf eerste vrachtwagenbouwer die standaard nieuwe Goodyear Kmax- en Fuelmax-banden monteert
11-12-2013 15:54 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

EINDHOVEN - DAF is de eerste vrachtwagenconstructeur die standaard Goodyear KMAX- en FUELMAX-banden monteert. De nieuwe banden worden vanaf december 2013 gemonteerd op de gloednieuwe CF en LF, en het vlaggenschip XF.

De Goodyear KMAX en FUELMAX werden in september geïntroduceerd. Zoals de naam al aangeeft, werd de KMAX ontwikkeld om de kilometrage te verbeteren, uiteraard zonder daarbij concessies te doen op het gebied van zuinigheid en tractie. Het Goodyear FUELMAX-gamma werd dan weer ontwikkeld voor gebruikers die de efficiëntie willen optimaliseren in combinatie met een goede kilometrage.

De DAF XF, het eerste model dat DAF in Euro 6-versie aanbiedt, werd geoptimaliseerd met het oog op een laag brandstofverbruik en een hoge milieu-efficiëntie. De zuinigste versies van deze vrachtwagen werden reeds geleverd met Goodyear Marathon+-banden van de vorige generatie, maar de nieuwe banden zullen de voordelen nog vergroten.

De DAF CF en LF Euro 6 werden ontwikkeld met het oog op een grote veelzijdigheid en zijn beschikbaar in een uitgebreide reeks van versies voor zeer uiteenlopende toepassingen. Kopers van deze modellen kunnen de Goodyear-band kiezen die het meest geschikt is voor hun specifieke operationele vereisten.

“We zijn verheugd dat DAF onze nieuwe KMAX- en FUELMAX-banden heeft gekozen voor zijn meest recente vrachtwagens,” verklaart Greet Willekens, Corporate communications & public affairs manager BeNe. “Op Europees vlak werken we al jarenlang samen met DAF om producten te ontwikkelen die de prestaties van hun voertuigen nog verder verbeteren. Aangezien de KMAX- en FUELMAX-banden als originele uitrusting worden gemonteerd, kunnen gebruikers die deze vrachtwagens kopen, profiteren van de hoge kilometrage en het lage brandstofverbruik van deze nieuwe banden. Een ander voordeel is dat de aandrijfversies van deze banden ook zijn goedgekeurd als winterbanden (3PMSF-markering) en dat ze dus ook in strenge winteromstandigheden uitstekend presteren en bijdragen tot een verhoogde mobiliteit.”

De banden worden geleverd via het 'Luxembourg Mounting Center' (LMC) van Goodyear; dat levert de banden voorgemonteerd en gebruiksklaar aan de DAF-productielijn volgens het 'just-in-time’-principe. De LMC-vestiging werd ruim elf jaar geleden opgericht en monteert ongeveer 8.000 banden per dag voor constructeurs in heel Europa.

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV