Clicky


Directiebenoeming en een nieuw pand voor Groeneveld in Brazilië

Directiebenoeming en een nieuw pand voor Groeneveld in Brazilië
11-12-2013 15:50 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Groeneveld Group, onder meer leverancier van automatische smeersystemen, heeft Thiago Müller (36) per 1 januari 2014 benoemd tot Commercial Manager van haar Braziliaanse vestiging, Groeneveld do Brasil. Om de groei van de Braziliaanse activiteiten te ondersteunen, heeft het bedrijf ook een nieuw pand in gebruik genomen in Jundiaí, Sao Paulo. Het 400 m² grote pand biedt naast moderne kantoorruimte ook plaats aan een royale werkplaats en magazijn. De nieuwe behuizing stelt Groeneveld do Brazil in staat om de noodzakelijke voorraad te houden, die nodig is om snel te reageren op de vraag van het groeiende klantenbestand en zo verder te groeien in de belangrijke Braziliaanse markt.

Thiago Müller is een ervaren sales en marketing professional, die sinds 2008 voor Cordstrap do Brasil werkte. Hij heeft de Braziliaanse activiteiten voor dit Nederlandse bedrijf opgezet en bekleedde er diverse commerciële managementfuncties met groeiende verantwoordelijkheid in sales, marketing en market intelligence. In zijn functie van Commercial Manager, zal Thiago leiding geven aan het toegewijde team van Groeneveld do Brasil. Hij rapporteert aan Ron den Engelsen, verantwoordelijk voor Business Development in de Board of Management van de Groeneveld Groep.

In januari zal ook de Nederlander Danny Kooij het team van Groeneveld do Brasil gaan versterken. Danny werkt al jaren als technicus bij Groeneveld en wordt in Brazilië verantwoordelijk voor Technical Support en After Sales. Het team bestaat verder uit André Rosa, al een aantal jaren verantwoordelijk voor de commercial back office en key account management bij Groeneveld do Brasil en de technicus Vitor Santos.

"Wij zijn ervan overtuigd dat de uitbreiding van het team en de mogelijkheden die de nieuwe locatie in Jundiaí biedt, een belangrijke bijdrage zullen leveren aan de geplande groei van Groeneveld in Brazilië, waar wij een sterk groeiende vraag naar onze producten zien. Niet alleen in het grondverzet en de bouw groeit de vraag naar Groeneveld automatische smeersystemen, maar ook in de mijnbouw, in transport en openbaar vervoer én in het bijzonder ook in de agrarische wereld. In deze laatste sector hebben wij sinds kort een uitstekende samenwerking met Tratorcase, die Groeneveld met zes vestigingen vertegenwoordigt in de belangrijke agrarische regio Paraná", aldus Ron den Engelsen.