Transport Online - FNV Bondgenoten: Onbegrijpelijke actie TLN

FNV Bondgenoten: Onbegrijpelijke actie TLN

FNV Bondgenoten: Onbegrijpelijke actie TLN
10-12-2013 17:50 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

Werkgeversorganisatie TLN schort cao-overleg op tot februari, dit zelfs voor de onderhandelingen daadwerkelijk zijn begonnen. Vandaag was de eerste onderhandelingsronde voor een nieuwe cao voor Beroepsgoederenvervoer over de weg en het verhuur van mobiele kranen vanaf 1 januari 2014.

Loonsverhoging van 3 procent

FNV Bondgenoten heeft in haar voorstelbrief enkel om een loonsverhoging van 3 procent gevraagd. Dit om het onderhandelingsproces te bespoedigen zodat er zo snel mogelijk een algemeen verbindend verklaarde cao voor de sector is. Daarnaast is er met de werkgevers afgesproken om bij de volgende onderhandelingen te gaan praten over een vernieuwing van de cao. Om daar voldoende aandacht aan te besteden heeft FNV Bondgenoten nu enkel gevraagd om een fatsoenlijke loonsverhoging voor 2014.

Loonachterstand

In de afgelopen jaren zijn er bijzonder weinig loonsverhogingen geweest. Nu het weer iets beter lijkt te gaan in deze sector is het belangrijk dat de loonachterstand, die door verschillende partijen geconstateerd is, niet verder oploopt. FNV Bondgenoten vraagt daarom om koopkrachtbehoud.

Vrij spel voor werkgevers

Vandaag bleek dat TLN haar huiswerk voor deze onderhandelingsronde nog niet heeft gedaan. Het antwoord op de voorstelbrief is dat ze achterban beraad moeten gaan houden in de maand januari. Dit betekent dat ze pas in februari weer aan de onderhandelingstafel willen verschijnen. Egon Groen, bestuurder FNV Bondgenoten: "Onbegrijpelijk, omdat dit betekent dat de bedrijven die geen TLN lid zijn de komende tijd vrij spel hebben aangezien er geen algemeen verbindend verklaarde cao ligt. TLN organiseert zo zelf de concurrentie op arbeidsvoorwaarden voor haar eigen leden."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,644
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions