Clicky


Doorstart failliet Ktlv Veenendaal: 33 banen gered

Doorstart failliet Ktlv Veenendaal: 33 banen gered
10-12-2013 12:28 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

VEENENDAAL - “Zowel het failliete Ktlv als Ktrv Veenendaal zijn afgelopen maandag doorgestart. Hierdoor kunnen 33 van de 47 personeelsleden aan het werk blijven”, aldus curator mr. P. van As uit Nieuwegein.

“Wie er precies de doorstarter is kan ik nog niet zeggen. Wel is de familie Kruger, de voormalige eigenaar, erbij betrokken”, vertelt hij verder.

De bedrijven zijn gevestigd aan de Accustraat 8 in Veenendaal en op donderdag 5 december gesneuveld.

Mr. Van As: “Ik weet niet hoe de chauffeurs op de doorstart reageren. De jongens zitten op de weg. Het werk is gewoon doorgegaan.”

Nieuw contract

“Vanwege het faillissement kregen ze wel een ontslagbrief en degene die meegaan in de doorstart ontvangen een nieuw contract”, legt hij uit.

“Het gaat slecht in de transportwereld, de brandstof prijzen zijn hoog. Daarbij had Ktrv een schuld van een miljoen euro bij het transportonderdeel Ktlv. Ktrv doet in het verkoopklaar maken van uit het buitenland ingevoerde kleding. Bijvoorbeeld voor Puma."

“Dat komt in ons land in grote bakken aan. Bij Ktrv wordt elk kledingstuk op een haakje gehangen, van plastic en een etiketje voorzien. Ktlv doet het vervoer."

“Maar dit najaar was heel slecht voor Ktrv en de zomercollectie is er nog niet.”

Transporttak winstgevend

“De transporttak was wel steeds winstgevend, maar werd door de problemen bij de ander meegetrokken. In de toekomst is er toch weer een samenwerking, want de onderdelen zijn qua werk nu eenmaal aan elkaar verbonden."

De transportmiddelen liepen tijdens het faillissement geen gevaar, wat betreft bijvoorbeeld terughalen door een leasemaatschappij.

Van As: “Die transportmiddelen vallen niet onder het faillissement, want dat is ondergebracht bij de beheergroep. Die is niet failliet."

“Nu gaat de show weer door. Gelukkig zijn de ritten de afgelopen periode doorgegaan en op tijd geweest. Alle betrokkenen hopen op een succesvolle doorstart”, zegt de curator tenslotte.