Clicky


Altijd zicht op de precieze locatie van containers

Altijd zicht op de precieze locatie van containers
09-12-2013 13:18 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Waar zijn onze containers? Met de nieuwe dienst ‘Locate’ van KPN M2M hebben bedrijven altijd direct een antwoord op deze vraag. Via een slimme dataverbinding zijn containers nauwgezet te volgen, door heel Europa.

De Locate-dienstverlening is even simpel als effectief. Elke  container wordt uitgerust met een klein, robuust, en schokbestendig kastje. Deze  module maakt continu  zijn geografische locatie bekend , via GPS-, GSM- (Cell-ID) én RFID-technologie.

Met  Cell-ID kunnen ook locaties bepaald worden waar geen GPS-signaal beschikbaar  is, zoals binnensmuurs en op kades waar door veel materialen het GPS signaal  moeilijk door kan dringen. Door de triangulatie die gebruikt wordt voor de  Cell-ID (3 masten om de plaats te bepalen in plaats van één), wordt de  nauwkeurigheid van dit type plaatsbepaling sterk verbeterd. Door de combinatie  van technologieën wordt ook de levensduur van de accu beter benut; in sommige  gevallen kan de accu tot meer dan negen jaar mee.

Alle containers op één online dashboard

Via mobiele technologie kunnen gebruikers doorlopend recente en nauwkeurige  informatie over de locatie van hun containers raadplegen. In een online  dashboard is te zien waar de container zich bevindt en/of welke route is  afgelegd.

Geo-hek

Ook is het mogelijk om een ‘geo-hek’ in te stellen. Hierbij volgt er een  melding

wanneer een container een vooraf ingestelde geografische grens passeert. Dit  kan een effectief instrument zijn om de schadelast van verdwenen containers te  beperken.

Eén  vaste lage prijs

Locate werkt tegen één vaste lage prijs in 33 Europese landen. De  gebruikskosten zijn vooraf bekend: gebruikers lopen géén risico op extra  uitgaven voor roaming of extra dataverbruik.

Ook voor kostbare lading

Naast het lokaliseren van containers, kan Locate ook worden ingezet om  (kostbare) lading te volgen. Hiervoor is een speciale, zeer kleine module  beschikbaar. Deze kan nagenoeg onzichtbaar op verpakkingen en producten worden  bevestigd. Wanneer de lading wordt vermist, is direct te traceren waar het zich  bevindt.