Transport Online - CDA stijgt in peiling

CDA stijgt in peiling

CDA stijgt in peiling
08-12-2013 10:18 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG(Novum) - Het CDA staat in de peiling van Maurice de Hond op achttien zetels, twee meer dan vorige week. De VVD en D66 leveren allebei een zetel in en komen op respectievelijk twintig en 21 zetels uit. Het verschil tussen die drie partijen wordt daarmee kleiner. De grootste partij is nog steeds de PVV met 29 zetels. De SP volgt met 23 zetels op plek twee.

De verschuivingen bij CDA, VVD en D66 komen na een relatief lange periode met weinig verschuivingen. De Hond merkt op dat de christendemocraten sinds eind 2010 slechts één keer hoger stonden, en wel begin oktober.

De PvdA staat in de peilingen onveranderd op dertien zetels. Ook bij de andere partijen zijn geen verschuivingen: ChristenUnie blijft op zeven zetels staan, GroenLinks op zes, terwijl SGP, Partij voor de Dieren en 50Plus het met elk vier zetels moeten doen. De Piratenpartij staat met één virtuele zetel onder aan de lijst.De Hond heeft ook gepeild wie zijn stem bij de verkiezingen in september 2012 betreurt. Bij regeringspartijen is dat het vaakst het geval. Van de PvdA-stemmers heeft 46 procent spijt van zijn stem. Bij coalitiepartner VVD is dat 38 procent. Bij de overige partijen loopt het percentage uiteen van drie procent bij de SGP tot elf procent bij GroenLinks en 50Plus.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions