Clicky


Van Gaal niet blij met WK-loting

Van Gaal niet blij met WK-loting
06-12-2013 20:35 | Sport | auteur De Redactie

(Novum) - Bondscoach Louis van Gaal is niet blij met de WK-loting. Dat zei hij vrijdag tegen de NOS. "Wat is tevreden? Het gebeurt gewoon, ik kan er niets aan veranderen. We spelen tegen de wereldkampioen, tegen Australië waar we nog nooit van hebben gewonnen en Chili is ook geen makkelijk ploegje", was Van Gaals oordeel.

Van Gaal vond ook de loting in poule B niet gunstig omdat de tegenstander in de tweede ronde uit poule A, de poule van gastland Brazilië komt. "Dat kan dus ook gewoon Brazilië zijn. Bovendien spelen we als we doorkomen steeds noordelijker en dus worden de omstandigheden ook steeds zwaarder."

Bij voorkeur had Van Gaal had in poule H gezeten. In die poule zitten nu België, Algerije, Rusland en Zuid-Korea. "Niet alleen is die poule relatief makkelijk, maar je hebt ook een langere voorbereiding. Dat heb je nu niet."

De Australische bondscoach Ange Postecoglou toonde zich tegen de NOS wel optimistisch. "Het is een moeilijke loting, maar wel een opwindende. We zitten in een groep met een paar van de beste teams ter wereld."

Wel toonde de nieuwbakken keuzeheer van Australië zich strijdbaar. "We zullen voorbereid zijn", waarschuwde hij. "Het is een prachtige kans om ons te meten met de beste teams van de wereld. En we hebben een goed verleden tegen jullie", verwees Postecoglou naar de ongeslagen status van de Socceroos tegen Oranje. Twee keer speelden Nederland en Australië gelijk, een keer waren de tegenvoeters de betere ploeg.