Clicky


 


Spectaculaire arrestatie drugssmokkelaars op Noordzee

Spectaculaire arrestatie drugssmokkelaars op Noordzee
06-12-2013 20:21 | Overtredingen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Een patrouilleschip van de marine heeft de politie afgelopen zondag geassisteerd bij de arrestatie op zee van 4 drugssmokkelverdachten. De 4 zaten in een snelle motorboot en waren vermoedelijk bezig pakketten cocaïne op te vissen die even daarvoor overboord waren gezet van een containerschip onderweg naar de Rotterdamse haven. Ook een bemanningslid van dit schip is aangehouden.

De actie onder leiding van een Rotterdamse officier van justitie volgde op gedetailleerde informatie begin vorige week van de National Crime Agency in Engeland. Aan boord van een containerschip was cocaïne die vlak voor de Nederlandse kust overboord zou worden gegooid. Handlangers in kleine bootjes zouden het vervolgens opvissen.

Specialistisch arrestatieteam

Het Rotterdamse HARC-team, een samenwerkingsverband van douane, zeehavenpolitie, FIOD en OM, besloot de Kustwacht en arrestatieteams van de politie om hulp te vragen. In Kustwachtverband werden de Koninklijke Marine, een politiehelikopter en een politiearrestatieteam ingezet. Laatstgenoemde team is gespecialiseerd in aanhoudingen op zee. De leden maakten gebruik van snelle FRISC-motorboten aan boord van het patrouilleschip. Ook op het land stonden diverse arrestatie- en observatieteams paraat.

Overboord

In de loop van het weekeinde voer het schip de Nederlandse kustwateren binnen. Vanaf dat moment werd hij op afstand in de gaten gehouden vanuit een coördinatiecentrum waar alle organisaties aanwezig waren. Op zee verleende het patrouilleschip van de marine bijstand. Toen het erop leek dat er vanuit het schip iets overboord werd gegooid, werden de FRISC’s met de arrestatie-eenheden ingezet.

Honderden kilo's

Met hoge snelheden konden zij een motorboot met 4 verdachten tot stoppen dwingen. Er werden pakketten met enige honderden kilo's cocaïne uit zee gevist. Het is de eerste keer dat in Nederlandse wateren mensen zijn aangehouden op verdenking van drugssmokkel. De 5 verdachten, in de leeftijd van 27 tot 62, zijn afkomstig uit het voormalige Joegoslavië en Amsterdam. Zij zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld. De drugs zijn vernietigd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats