Clicky


Piloot ramptoestel Rusland had valse papieren

Piloot ramptoestel Rusland had valse papieren
06-12-2013 17:09 | Ongevallen | auteur De Redactie

MOSKOU (Novum/AP) - De piloot van het vliegtuig van Tatarstan Airlines dat op 17 november bij de Russische stad Kazan neerstortte had mogelijk een vals vliegbrevet. Dat hebben onderzoekers vrijdag gezegd. Bij de crash kwamen vijftig mensen om het leven.

Volgens Vladimir Markin van de Onderzoekscommissie, het hoogste onderzoeksorgaan in Rusland, vermoeden onderzoekers dat een aantal piloten van kleine luchtvaartmaatschappijen die niet de juiste opleiding hebben gehad, een vals vliegbrevet hebben gekregen. De piloot van de Boeing 737 die neerstortte had volgens de Onderzoekscommissie zijn brevet gehaald in een klein opleidingscentrum dat sinds de crash gesloten is. De onderzoekers bekijken nu in hoeverre deze kleine opleidingscentra zich schuldig maken aan het verstrekken van valse vliegbrevetten. Ook alle piloten die bij dergelijke centra hun opleiding hebben gevolgd worden onder de loep genomen.

Volgens de Russische luchtvaartautoriteiten zijn de kleine opleidingscentra opgezet om het tekort aan piloten op te vangen. Inmiddels zijn de meeste centra alweer gesloten, omdat er fouten werden geconstateerd.