Clicky


Tien nieuwe MAN TGX trekkers voor Mertens Transport B.V. Roermond

Tien nieuwe MAN TGX trekkers voor Mertens Transport B.V. Roermond
06-12-2013 15:41 | M.A.N. | auteur De Redactie

ROERMOND - Mertens Transport B.V. in Roermond heeft onlangs tien nieuwe MAN TGX 18.400 4x2 XLX-trekkers in gebruik genomen. Die worden hoofdzakelijk ingezet voor het trekken van opleggers met staalproducten.

De TGX'en vervangen MAN's die inmiddels zeven jaar naar volle tevredenheid hun dienst hebben bewezen. Vooral het lage brandstofverbruik en de goede service van de MAN-dealers gaven de doorslag om opnieuw voor MAN te kiezen. "Het lage verbruik valt echt op. Daarover zijn wij zeer te spreken", aldus Marcel van Santen. Hij is directeur van de Van Santen Groep uit Haarlem waartoe Mertens Transport B.V. behoort.

De tien nieuwe MAN TGX-trekkers van Mertens Transport B.V. vervoeren vooral staalproducten van en naar afnemers in Duitsland, de Benelux en Frankrijk. Transport over langere afstanden dus, waarbij het lage verbruik substantieel voordeel biedt. "Naast het vervoeren van staal doen we ook exceptioneel transport, het vervoer van zware grondverzetmachines en kranen, zoals bijvoorbeeld Caterpillars. Dat doen wij in opdracht van importeur Pon Equipment. Maar ook grote aannemers als KWS, BAM, Heijmans en Boskalis behoren tot onze opdrachtgevers."

Onderhoudscontract

De Van Santen Groep heeft een omvangrijk en gevarieerd wagenpark. Het omvat een kleine zestig trucks, waarvan ongeveer de helft van het merk MAN is, zowel de TGX 41.680 8x4 zwaartransporttrekker als de TGS 26.320 bakwagens voor het distribueren van bouwmateriaal in de binnenstad. Onlangs schafte Van Santen een TGL12.180 Euro-6 aan voor werkzaamheden bij TATA-Steel in IJmuiden. "Voor het onderhoud van onze MAN-trucks vertrouwen we volledig op de service van MAN Nederland Dealer. We hebben dan ook voor de nieuwe TGX'en onderhoudscontracten afgesloten."

Meer dan transport

"Naast transportactiviteiten hebben we mobiele telescoopkranen, torenkranen en rupskranen, die we inzetten voor grote bouwprojecten en andersoortige hijswerkzaamheden. Op het terrein van TATA-Steel in IJmuiden hebben we ook een vestiging met werkplaats van waaruit we het verhuur en onderhoud verzorgen van circa 140 industriële voertuigen, van een 4-tons heftruck tot een op afstand bedienbare weg- en railwagon-duwer die maar liefst 4.000 ton wegduwt!" vertelt Van Santen.

Lange historie

De roots van het bedrijf reiken terug tot 1930, het jaar waarin oprichter Jan van Santen begon met het vervoer van en de handel in grint, gus- en duinzand. Het vervoer van kolen en puin voor aannemers in Haarlem en omstreken was een andere activiteit. In de jaren zestig verschoof het transport naar staal, kranen en machines.