Clicky


Containerschip 'Burak Bayraktar' in de problemen bij Vlieland

Containerschip 'Burak Bayraktar' in de problemen bij Vlieland
06-12-2013 11:54 | Algemeen | auteur De Redactie

VLIELAND - Rond 00:40 uur is vrijdagnacht het Turkse containerschip de 'Burak Bayraktar' uit koers geraakt door de harde wind. Uit veiligheidsoverwegingen is het schip om 01:20 uur ten anker gekomen, 5 zeemijl ten westen van Vlieland. Aan boord zijn zeventien opvarenden. Het schip was onderweg van Rotterdam naar Bremen met een lading containers. Door het Kustwachtcentrum is de Kustwacht sleepboot 'Ievoli Amaranth' naar de positie gestuurd en die is daar om 02:45 uur gearriveerd.

Om 06:10 uur meldde de 'Burak Bayraktar' dat het anker het niet hield en riep de hulp in van de 'Ievoli Amaranth'. Deze probeert nu een sleepverbinding tot stand te brengen.

Boven de Wadden staat nog altijd een NW wind van 9Bf. De Kustwacht sleepboot 'Ievoli Amaranth' is nog altijd ter plaatse bij de 'Burak Bayraktar'. Een tweede poging om vast te maken is even uitgesteld, omdat de sleper een reparatie in de machinekamer moet uitvoeren in verband met een defecte smeeroliepomp.

Door het slechte weer (golfhoogtes met uitschieters tot 10 meter) is nog altijd geen sleepverbinding tot stand gebracht met het Turkse containerschip 'Burak Bayraktar'. er is nu een extra sleepboot 'Hunter' onderweg vanaf Terschelling.