Clicky


 


Brabantse burgemeesters bezorgd om drugsaanpak

Brabantse burgemeesters bezorgd om drugsaanpak
06-12-2013 09:56 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - De aanpak van drugscriminaliteit in kleinere gemeenten in Noord-Brabant staat onder druk. Dat zeggen de burgemeesters van Gilze en Rijen en Heusden vrijdag op de opiniepagina van Trouw. Volgens hen verschuilen drugshandelaren zich op het platteland sinds de politie daar minder actief is.

De succesvolle aanpak van drugscriminaliteit in Brabantse steden heeft volgens burgemeesters Jan Boelhouwer (Gilze en Rijen) en Jan Hamming (Heusden) een keerzijde. Criminelen verplaatsen hun activiteiten volgens de PvdA-burgemeesters naar kleinere gemeenten rond diezelfde steden.

Volgens de burgemeesters moet de aanpak van de grotere steden ook in de omliggende gemeenten worden toegepast. De komst van de Nationale Politie staat die aanpak echter in de weg, zeggen de PvdA'ers.

Boelhouwer en Hamming maken zich zorgen over de 'manier waarop de nationale politie de zorg voor het landelijk gebied invult'. "Er is nu al een ontwikkeling gaande waarbij de politie zich terugtrekt uit het landelijk gebied. Daar komt bij dat politiebureaus ook in de middelgrote gemeenten worden gesloten."

De burgemeesters willen dat minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) ervoor zorgt dat middelgrote en kleine gemeenten niet uit het oog worden verloren. "Hij kan voorkomen dat het gros van de wijkagenten uit de plattelandsgebieden wordt weggehaald."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions