Clicky


 


Vrachtwagenaanhangers kantelen door harde wind

Vrachtwagenaanhangers kantelen door harde wind [+foto's]
05-12-2013 21:44 | Ongevallen | auteur De Redactie

MUSSELKANAAL - Op de N366 is donderdagmiddag een aanhanger van een vrachtwagen gekanteld.

De N366 is hierdoor gestremd.

De aanhanger kantelde door de harde wind.

©Foto: Niels de Kant

Op donderdagmiddag omstreeks 15.30 uur raakte een 61-jarige man uit Hoensbroek gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de A7.

De man reed in een vrachtwagencombinatie in de richting Amsterdam toen de aanhangwagen begon te slingeren door de harde stormwind. De bestuurder kon het stuur niet meer houden en de combinatie viel om. De man liep een bekkenbreuk op. Omdat hij niet zelfstandig uit de cabine kon komen, ging een politieman de cabine in om het slachtoffer te stabiliseren. Vervolgens verwijderde de brandweer de voorruit uit de cabine. De man is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto met dank aan Aad Ruiter

De ANWB raadt vrachtwagens en auto's met aanhangers aan om niet de weg op te gaan. Op de A16 tussen Moerdijk en Breda scheurde bijvoorbeeld een zeildoek van een truck af die op de weg terechtkwam. Dat zorgde ook voor files. Later kantelde een auto met aanhanger op de Moerdijkbrug. Er is een rijstrook dicht. Rond 16.15 uur stond er een file van dertien kilometer file.

Op de A27 tussen Utrecht en Gorinchem is de spitsstrook afgesloten, waardoor een file van negen kilometer is ontstaan. Door de problemen staat ook een file op de A28.

De ANWB adviseert de A7 tussen Zaandam en Den Oever te mijden in verband het noodweer. Door de storm en Sinterklaasavond verwacht de ANWB een vroege avondspits. Waar normaliter de files rond 17.30 uur het hevigst zijn, wordt de drukte donderdag om 17.00 uur al verwacht.

Door de harde wind is op de Moerdijkbrug donderdag aan het begin van de avond een vrachtwagen omgewaaid. In samenwerking met hulpdiensten en enkele vrachtwagenchauffeurs die de wind tegenhielden kon de vrachtwagen van de brug getakeld worden.

Foto met dank aan: Weginspectuer Kimberley

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats