Clicky


OR noemt sluiting AkzoNobel Deventer onnodig

OR noemt sluiting AkzoNobel Deventer onnodig
05-12-2013 13:50 | Algemeen | auteur De Redactie

DEVENTER(Novum) - De sluiting van de chemiefabriek van AkzoNobel in Deventer is niet nodig. Volgens onderzoek in opdracht van de ondernemingsraad heeft de fabriek wel degelijk bestaansrecht op de lange termijn. Dat heeft FNV Bondgenoten bekendgemaakt. Uit protest tegen de sluiting leggen ruim honderd werknemers donderdagavond hun werk opnieuw neer.

Eind november werd ook al gestaakt tegen de sluiting. De vakbond stelde tot nu toe steeds dat de fabriek niet dicht zou mogen, omdat er nooit verlies is gedraaid. Volgens de vakbond wordt die conclusie nu onderschreven door het onderzoek onder leiding van hoogleraar Arjen van Witteloostuijn van Tilburg University.

Dinsdag wordt het onderzoek publiek gemaakt. Dan neemt de ondernemingsraad ook een besluit over welk advies aan de directie wordt gegeven over de sluiting.

AkzoNobel wil van de fabriek af omdat er te veel capaciteit zou zijn in de markt voor organische stoffen. Ook zouden er te veel investeringen nodig zijn om de fabriek te moderniseren. "Ook zijn de uitbreidingsmogelijkheden beperkt, wat op lange termijn weinig kansen biedt", legde een woordvoerder van het chemieconcern eerder al uit.

De nachtploeg van de chemiefabriek van AkzoNobel in Deventer legt donderdag om 23.00 uur het werk neer. Precies een dag later wordt het werk weer hervat. Vrijdagochtend biedt het personeel de directie van het concern in Arnhem een petitie aan.