Sanoma slaat bod op SBS van De Mol af

Sanoma slaat bod op SBS van De Mol af
05-12-2013 12:23 | Financieel | auteur De Redactie

(Novum) - Televisieproducent John de Mol wilde het tv-bedrijf SBS volledig overnemen van Sanoma. Het Finse mediabedrijf heeft het bod van het bedrijf van De Mol, Talpa, echter al afgewezen. Dat bevestigen woordvoerders van de bedrijven donderdag.

Sanoma heeft nu twee derde van de aandelen van SBS. John de Mol zou daar volgens Het Financieele Dagblad per saldo 373 miljoen euro voor over hebben gehad. De Mols bedrijf zou daarbij bereid zijn om het Veronica Magazine volledig aan Sanoma over te doen. Talpa verstuurde vorige maand een brief over het bod aan de top van Sanoma.

Volgens de woordvoerder van Talpa is de berichtgeving 'op hoofdlijnen juist'. Sanoma wil niet op de correspondentie ingaan, maar voegt wel toe dat 'SBS niet te koop staat'. "We zijn meer vastberaden dan ooit om er een succes van te maken", zegt een woordvoerder.

SBS heeft onder leiding van Sanoma en Talpa de kijker nog niet weten terug te winnen van RTL en de publieke omroepen. Volgens het FD komt dat mede door de moeizame relatie tussen De Mol en de Finnen.

De Nederlandse tv-producent zou willen investeren in de zenders SBS, Net 5 en Veronica, terwijl Sanoma juist zou willen bezuinigen door de uitgeefactiviteiten samen te voegen met de tv-zenders. Volgens de woordvoerder van Sanoma is dat laatste niet juist. "Er is juist meer geïnvesteerd in SBS dan ooit." Het bedrijf erkent wel dat er 'meer maatregelen' nodig zijn om verder te verbeteren. Wat die maatregelen zijn, wil Sanoma niet in de media bespreken.

Door het bod van De Mol wordt SBS gewaardeerd op 520 miljoen euro. Daarmee is het televisiebedrijf sinds 2011 ruim gehalveerd in waarde. In dat jaar betaalden Talpa en Sanoma nog een miljard euro aan het Duitse Prosiebensat.1. voor SBS Nederland. Beide bedrijven schreven afgelopen jaar al miljoenen af op hun belangen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden