Clicky


Containerterminals Rotterdam staken operaties vanwege storm

Containerterminals Rotterdam staken operaties vanwege storm
05-12-2013 10:48 | Transport | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Vanwege de noordwesterstorm van vandaag, donderdag 5 december, hebben zowel ECT als APM Terminals besloten om zowel de landzijdige als zeezijdige operaties te staken.

Vanaf 11:00 uur worden bij APM Terminals de zeezijdige operaties gestaakt. Vanaf 12:00 uur worden ook de landzijdige operaties gestaakt. Dit houdt in dat er geen containers meer opgezet kunnen worden op de containerterminals. Op dit moment, 10:30 uur donderdagochtend, worden vrachtwagenchauffeurs op de A15 middels matrixborden gewaarschuwd voor het stilleggen van de containerterminals op de Maasvlakte.

Gerrit Orgers, Execution Supervisor bij APM Terminals zegt: "Op dit moment worden alleen nog bij de uitgaande vrachtwagens containers opgezet. Er worden geen binnenkomende vrachtwagens meer toegelaten op het terrein."

De ECT Delta/Euromax en CITY terminal liggen vanaf 10:30 uur al stil.

De sluiting van de terminals gaat vooralsnog 24:00 uur duren.

Schepen die onderweg zijn naar de Haven van Rotterdam moeten op zee blijven en kunnen niet aanmeren op de Maasvlakte.

Voor vrachtwagenchauffeurs die onderweg zijn of waren naar Rotterdam zijn speciale externe buffers ingericht, onder andere op de businessparken, waar zij kunnen blijven staan. Mocht het echt nodig zijn richt ook APM Terminals een buffer in op het terrein van APM. "Maar dat heeft natuurlijk niet onze voorkeur", aldus Orgers.