Clicky

 
Transport Online - Nieuwe voorzieningen voor binnenvaart in Werkendamse Haven

Nieuwe voorzieningen voor binnenvaart in Werkendamse Haven

Nieuwe voorzieningen voor binnenvaart in Werkendamse Haven
04-12-2013 20:05 | Algemeen | auteur De Redactie

WERKENDAM - Na Zeeland Seaports is Werkendam de tweede haven in Nederland die de infrastructuur op orde heeft voor deelname aan het landelijke WiFi-Netwerk voor de Binnenvaart.

In de Biesboschhaven en Beatrixhaven kunnen de schippers vanaf januari gebruik maken van het netwerk.

Dit landelijke netwerk is onderdeel van het programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen van Rijkswaterstaat. In opdracht van Rijkswaterstaat worden door heel Nederland WiFi-spots aangelegd. Om gebruik te kunnen maken van WiFi dient de binnenvaartschipper straks eenmalig een abonnement af te sluiten waarmee toegang wordt verkregen tot de netwerken in alle deelnemende havens. Dit verloopt via de site van Stichting Binnenvaart Netwerkdiensten, die in januari 2014 ook live gaat. Abonnees kunnen dan meteen gebruik maken van het WiFi netwerk in de haven van Werkendam.

Tegelijkertijd zijn ook zes nieuwe afvalcontainers in gebruik genomen. Er waren altijd al ondergrondse afvalcontainers voor de schippers. Deze werkten op een muntsysteem. De inworpopeningen werden echter regelmatig vernield om gratis het afval te kunnen dumpen.

De nieuwe ondergrondse containers kunnen worden geopend met een zogenaamde eco-kaart die iedere schipper in zijn bezit heeft. De gemeente rekent geen extra kosten voor het gebruik van de containers, de afvalkosten zijn opgenomen in het havengeld.

Tegelijk zijn de nieuwe containers steviger van uitvoering, zeg maar ‘hufterproof’.

Met het ecokaart systeem loopt de gemeente nu ook voorop in een landelijke aanpak voor het aanbieden van scheepsafvalstoffen. Rijkswaterstaat heeft onlangs dezelfde containers geplaatst langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Werkendam is de eerste haven waar het systeem wordt toegepast, meldt de gemeente Werkendam.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden