Clicky


Italiaanse transportsector gaat volgende week 5 dagen lang staken

Italiaanse transportsector gaat volgende week 5 dagen lang staken
04-12-2013 10:20 | Buitenland | auteur De Redactie

ROME(I) - Van zondag 9 december 00:00 uur tot en met vrijdag 13 december 00:00 uur zal de Italiaanse transportsector in staking gaan. Dat meldt Transporto Unito, de vakbond die de staking leidt.

Het protest stond al eerder gepland voor eind oktober. Toen werd de stakingsactie afgeblazen nadat de overheid toezeggingen had gedaan. Echter deze is de overheid nog altijd niet nagekomen.

De acties zijn een direct gevolg van de onvrede die heerst in de transportsector over de betalingstermijn die bedrijven hanteren die de transportbedrijven tot een dure lening dwingen, de duizenden faillissementen die uitgesproken worden en de hoge dieselprijs. "Het transport is momenteel net een doodlopende weg", aldus Franco Pensiero, voorzitter van de vakbond.

Om de afbraak van de Italiaanse transportsector te stoppen eisen de actievoerders: dat de uiterste betaaltermijn teruggebracht wordt naar 30 dagen, dat de kosten omlaag gaan van diesel, verzekeringen, tol en belastingen op zowel lokaal als nationaal niveau en herziening met betrekking tot de infrastructuur(lange wachttijden) en de afschaffing van onnodige regelgeving zoals de vervoerderskaart.