"Onderhandelingsresultaat voor A58 Bulgaren"

03-12-2013 19:21 | Transport | auteur Marcel van der Voort

ROOSENDAAL -  "Ik heb een onderhandelingsresultaat en bespreek dat met de Bulgaarse vakbond", meldt bestuurder Edwin Atema van FNV Bondgenoten dinsdagavond aan de nieuwsredactie van Transport Online. Hiermee komt mogelijk een einde aan de crisis waarin de zogenoemde A58 Bulgaren zich bevinden.

De twaalf chauffeurs kunnen tot nu toe geen kant op. Ze staan al een tijdlang met hun vrachtwagens vast op de parkeerplaats bij benzinepomp Mastpolder langs het Brabantse deel van de A58. Verschillende Nederlandse vrachtwagenchauffeurs vragen zich hardop af waarom de Nederlandse vakbond zich zo inzet voor de Bulgaren in nood.

Samenwerking

Atema: "Wij doen dat niet in opdracht, maar wel in samenspraak met de Bulgaarse vakbond. Het is een goede samenwerking. En gelukkig ziet de Bulgaarse vakbond ook dat de situatie in Nederland voor chauffeurs uit hun land niet in orde is."

De chauffeurs beweren dat ze twee maanden geen salaris hebben gekregen van de Yetim Group uit Roosendaal. Bovendien hebben ze geen diesel meer in de tank en kunnen niet anders dan op de parkeerplaats tussen Roosendaal en Breda blijven. Ze willen pas weg zodra ze hun geld in de portemonnee hebben.

Schijnconstructie

FNV Bondgenoten noemt de werkwijze van Yetim Group een schijnconstructie. De verantwoording wordt doorschoven binnen de organisatie, zelfs naar een bedrijf in Bulgarije en er wordt zelfs gesproken over een op handen zijnde faillissement van de Roosendaalse onderneming.

De Bulgaren bivakkeerden eerst op een parkeerterrein in Roosendaal, maar vertrokken na bedreigingen. Nu houdt de politie een oogje in het zeil om te voorkomen dat ze langs de snelweg wederom worden lastig gevallen.

Onderzoek

Daarnaast is de Inspectie SZW (voormalige arbeidsinspectie) een onderzoek naar de werkwijze van genoemde onderneming gestart. Transport Online heeft geprobeerd om de directie van de Yetim Group aan het woord te laten, maar in hun kantoor is de telefoon van de haak.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,771
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden