Clicky


Havenmeester geeft vergunning aan twee sjorbedrijven

Havenmeester geeft vergunning aan twee sjorbedrijven
03-12-2013 16:30 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Havenmeester René de Vries van het Havenbedrijf Rotterdam heeft een sjorvergunning verleend aan de twee sjorbedrijven Unilash en Dutch Dockers. De nieuwe coöperatieve vereniging Dutch Dockers heeft een vergunning voor de duur van vijf jaar gekregen onder voorwaarde dat binnen een half jaar kan worden aangetoond dat zij volledig aan de kwaliteitseisen kunnen voldoen.

In de Havenbeheersverordening Rotterdam 2010 van de gemeente Rotterdam zijn de vergunningsvoorwaarden vastgelegd. Die voorwaarden zien toe op de kwaliteit van de dienstverlening van sjorbedrijven en zijn er om te garanderen dat een sjorbedrijf alleen werkt met sjorders die aan bepaalde eisen voldoen.

Onder sjorren wordt verstaan het ‘zeevast maken’ van lading. Grote containerschepen zijn in Rotterdam verplicht om dat te laten doen door officiële sjorbedrijven. De haven van Rotterdam heeft op dit moment, naast Unilash en  Dutch Dockers, aan twee andere bedrijven een sjorvergunning verleend: Matrans Marine Services en International Lashing Service. Het gaat daarbij om circa 300 arbeidsplaatsen.