Clicky


Doden bij treinongeluk New York

Doden bij treinongeluk New York [+foto's]
01-12-2013 15:11 | Buitenland | auteur De Redactie

NEW YORK (Novum/AP) - In de Bronx, een stadsdeel in het noorden van New York, is zondag een passagierstrein ontspoord. Daarbij zijn vier doden en 63 gewonden gevallen, zei de gouverneur van de staat New York Andrew Cuomo op een persconferentie. Elf gewonden zouden er zeer slecht aan toe zijn.

De trein liep uit de rails in een bocht bij het station Spuyten Duyvil. In de bocht moet langzaam gereden worden, maar een van de passagiers wist te vertellen dat de trein een stuk harder reed dan normaal. Door de kracht van de impact werden drie slachtoffers de trein uit geslingerd. De vierde dode werd in het wrak gevonden. De zwarte doos van de trein moet uitwijzen hoe hard de trein reed, zei Marjorie Anders van de transportautoriteit van New York (MTA).

Vier à vijf van de zeven wagons raakten uit de rails, aldus de MTA. Enkele kwamen daarbij op hun kant terecht. De voorste wagon kwam aan de rand van de Harlem River tot stilstand.

Spuyten Duyvil ligt langs de Harlem River, de rivier die de Bronx scheidt van Manhattan, op een plek waar de waterloop uitmondt in de Hudson. De trein was vertrokken uit het stadje Poughkeepsie en onderweg naar Grand Central Terminal op Manhattan.

De brandweer van New York zette honderddertig brandweerlieden in om assistentie te verlenen.

De trein reed op de Metro-North Railroad, een spoortraject dat Manhattan verbindt met de noordelijke stadsdelen en voorsteden van New York.

Voor meer foto's klikt u hier en hier