Clicky


Drie nieuwe Volvo Euro 6 voor TKW

Drie nieuwe Volvo Euro 6 voor TKW
29-11-2013 09:29 | Volvo | auteur De Redactie

WARMOND - Transport Keijzer Warmond heeft op maandag 25 november haar eerste nieuwe euro 6 Volvo 460 Globetrotter in ontvangst genomen van VTC Rijnsburg. Eind van dit jaar volgen er nog twee. Er is voor Volvo gekozen vanwege de jarenlange ervaring, de vernieuwde uitstraling en de goede verhouding tussen werkplaats VTC Rijnsburg en TKW. Kwaliteit welke TKW geeft in afspraken aan de klanten, zo verwacht TKW deze ook terug van haar leveranciers.

Er is voor euro 6 gekozen vanwege het milieu en de beperkingen welke gaan gelden op de maasvlakte 2. Aangezien deze trekker daar regelmatig gaat komen.

Om gewicht te besparen zijn er aluminium luchtketels en een slangen rek aan de auto geplaatst en is deze voorzien van dura bright velgen. Verder zit er een compressor op om de wagen nog flexibeler in te zetten.

De nieuwe Volvo is tevens ADR/ VLG gekeurd. Aan de chauffeur is ook gedacht: een koelkast, airco, stand airco en verbeterde geluidsinstallatie en heel belangrijk de adaptive cruisecontrol met forward collision warning en noodrem. Tevens zit er een as lastindicator op om overbelading van de trek-as tegen te gaan.

TKW is een allround transport specialist welke al vanaf 1933 actief is. Het wagenpark bestaat uit 19 trekkende eenheden waarvan er drie voorzien zijn van een autolaadkraan van 24 tot 80 ton meter, 32 trailers in alle soorten en maten. Van 7 meter city tot 21 meter uitschuifbare open opleggers, semiedieplader, geconditioneerde opleggers met of zonder schuifdeuren voor zijkant belading en diverse schuifzeilen opleggers eventueel voorzien van een meeneemheftruck.