Clicky


Twee nieuwe Scania Streamline Euro 6 trekkers voor Wijsen Logistics

Twee nieuwe Scania Streamline Euro 6 trekkers voor Wijsen Logistics
28-11-2013 12:05 | SCANIA | auteur De Redactie

MAASTRICHT - Bij Wijsen Logistics Maastricht zijn twee nieuwe Scania Streamline Euro 6 trekkers afgeleverd. Deze zijn voorzien van de tweede generatie Euro 6 motor welke nog zuiniger is. In combinatie met Ecolution by Scania is gekozen voor een verdere verlaging van de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik. De Scania vestiging in Nuth leverde met trots de nieuwe voertuigen af aan de gebroeders Wijsen.

Wijsen zal met de nieuwe Scania trekkers voornamelijk gaan rijden op Zwitserland, waar schone vrachtwagens met Euro 6 motor de nodige financiële kortingen krijgen. De twee nieuwe Scania R 450 Euro 6 trekkers hebben een vrijwel identieke uitrusting. De trekkers zijn standaard voorzien van Scania Active Prediction, het slimme cruise control systeem op basis van GPS, en de verfijnde Scania Opticruise versnellingsbak met Economy modus.

Verder zijn er tal van vernieuwingen doorgevoerd op het gebied van aerodynamica, aandrijflijn en versnellingsbak waardoor er een zeer gunstig brandstofverbruik wordt genoteerd. In combinatie met chauffeurstraining en strikte opvolging van de voertuigdata die uit de C200 wordt gehaald, worden de voertuigen nauwlettend in de gaten gehouden en kan continue worden bijgestuurd.

Één Scania is overigens uitgevoerd als megatrekker en is de eerste megatrekker van een serie in het wagenpark, welke is aangeschaft in verband met de uitbreiding van het dienstenpakket met megavervoer en intermodaal vervoer. Voor laatst genoemde vervoersmodaliteit worden binnenkort nog vier intermodale opleggers geleverd.

Wijsen Logistics is een gestaag groeiende onderneming. In een sterk concurrerende markt heeft Wijsen zich al vanaf de jaren zeventig met succes toegelegd op het vervoer van goederen in de Benelux, Noord-Oost-Frankrijk, Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Italië en Scandinavië met als specialiteit een dagelijkse lijndienst van en naar Zwitserland. Ook andere landen zijn opgenomen in de dagelijkse bestemmingen en waar nodig wordt samengewerkt met andere vervoerders.

Wijsen beschikt over een modern vrachtwagenpark. De nieuwe Scania’s voldoen uiteraard aan de laatste milieunormen wat betreft emissies en andere eisen. Alle voertuigen zijn uitgerust met boordcomputers, met onder andere communicatie en voertuigvolgsysteem. Diverse vrachtwagens beschikken over laadkleppen en dubbele laadvloeren, zodat maatwerk geleverd kan worden. De chauffeurs zijn opgeleid om gevaarlijke stoffen te vervoeren.

Naast het pure vervoer biedt Wijsen Logistics 6.000 vierkante meter magazijnruimte aan voor de opslag van goederen. Hier worden producten verzameld, gerangschikt en verladen zodat de klant kostbare opslagruimte en mankracht bespaart.

Daarnaast beschikt Wijsen over een eigen werkplaats compleet ingericht voor het onderhouden en repareren van alle merken trekkend en getrokken materiaal. De gecertificeerde monteurs van Wijsen kunnen via Scania Parts Online direct onderdelen opzoeken en bestellen.