Transport Online - Oad betaalt schuld bij Rabobank af

Oad betaalt schuld bij Rabobank af

Oad betaalt schuld bij Rabobank af
28-11-2013 10:41 | Faillissementen | auteur De Redactie

(Novum) - De curatoren van de failliete reisorganisator Oad hebben de schuld bij Rabobank volledig afgelost. Bij de bank, hoofdfinancier van de touroperator, stond nog een krediet van 11,9 miljoen euro open. Mede door de opbrengst van verkochte onderdelen kon die schuld worden afbetaald, zo blijkt donderdag uit het eerste faillissementsverslag van de curatoren.

Hoeveel de verkoop van onder meer het busbedrijf, de reisbureaus van dochter Globe en SRC-Cultuurvakanties heeft opgeleverd, is nog onbekend. Ook blijkt uit het verslag niet hoe groot de schuld is, die Oad nog heeft openstaan bij andere schuldeisers. De Belastingdienst en uitkeringsinstantie UWV moeten hun vorderingen volgens de curatoren bovendien nog indienen.

Toen Oad in september van dit jaar failliet werd verklaard, had het bedrijf nog zo'n vier miljoen euro in kas. Het bankroet werd veroorzaakt door 'het slechte economische klimaat', zo oordelen de curatoren. Wel willen zij onderzoeken in hoeverre de bestuurders van Oad schuldig zijn aan de neergang van het bedrijf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions