Clicky


Schiphol, KLM, Rabobank en TU Delft investeren in technologie Eye on Air voor explosievendetectie

Schiphol, KLM, Rabobank en TU Delft investeren in technologie Eye on Air voor explosievendetectie
28-11-2013 10:29 | Algemeen | auteur De Redactie

SCHIPHOL - Het Mainport Innovation Fund, opgericht door Schiphol Group, KLM, TU Delft en Rabobank, heeft een investering gedaan in het Nederlandse technologiebedrijf Eye on Air. Dit bedrijf is bezig met de ontwikkeling  van een geavanceerde en gepatenteerde techniek voor het detecteren van explosieven. De belangrijkste focus van het bedrijf ligt op het verbeteren van de veiligheid in de luchtvaart.

Eye on Air, opgericht door twee wetenschappers van de Universiteit Twente, is een innovatieve techniek aan het ontwikkelen waarmee explosieven snel, betrouwbaar en op praktische wijze kunnen worden opgespoord. Het bedrijf werkt nauw samen met Schiphol en KLM om zijn technologie af te stemmen op de behoeften van de luchthaven en de luchtvaartmaatschappijen. Deze techniek moet het mogelijk maken  om het grootste deel van de passagiers en vracht te controleren, met minimaal verstoringen. De technologie van Eye on Air is een verbetering van de bestaande IMS-techniek (Ion Mobility Spectrometry) en moet zorgen voor een vlotte, ongemerkte en kostenefficiënte screening van passagiers en vracht.

Ewout Maaskant, die het bedrijf als CEO komt versterken: "De investering is een groot teken van vertrouwen in het team van Eye on Air en in onze technologie. Eye on Air zal de investering gebruiken om de ontwikkeling van het beveiligingssysteem te versnellen en zich voor te bereiden op de marktintroductie in 2015."

Jos Nijhuis, CEO van Schiphol Group: "Schiphol loopt voorop in de samenwerking met innovatieve bedrijven als Eye on Air, met de inzet van nieuwe technologieën waarmee we belangrijke uitdagingen op het gebied van  luchtvaart het hoofd kunnen bieden."

Erik Swelheim, CFO van KLM: "De technologie van Eye on Air heeft veel potentie voor onze activiteiten op veiligheidsgebied. Wereldwijd worden overheden veeleisender en blijft men de veiligheidseisen voor luchthavens en de luchtvaart verhogen. Eye on Air kan ons helpen ook in de toekomst aan deze eisen te blijven voldoen."

Bram Ledeboer van Mainport Innovation Fund: "Eye on Air is een start-up met veelbelovende technologie en een ervaren team dat toegewijd streeft naar de verbetering van luchthavenbeveiliging. Met onze partners Schiphol en in het bijzonder KLM Cargo ondersteunen we de vliegende start van dit bedrijf en helpen we het om een leidend technologiebedrijf te worden op het gebied van luchtvaartveiligheid."

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)