Transport Online - Crown blijft fors investeren in Europa om toekomstige groei te ondersteunen

Crown blijft fors investeren in Europa om toekomstige groei te ondersteunen

Crown blijft fors investeren in Europa om toekomstige groei te ondersteunen
27-11-2013 16:53 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

MÜNCHEN - Crown, een van de grootste intralogistieke ondernemingen ter wereld, groeit verder in Duitsland en blijft zijn activiteiten uitbreiden met drie nieuwe investeringen. De heftruckfabrikant versnelt zo zijn Europese groeiplannen om aan de behoeften van klanten te voldoen en te helpen hun magazijnwerkzaamheden voortdurend efficiënter en productiever te maken.

“Hoewel de wereldmarkt voor heftrucks in 2012 iets inzakte, konden we onze activiteiten in de regio EMEA verder uitbreiden. Dat is onder meer te danken aan het feit dat klanten in de huidige economische situatie, die nog steeds lastig is, constant op zoek zijn naar manieren om hun kosten te verlagen”, zegt Ken Dufford, Vice President Europe van Crown.

Nieuw Europees hoofdkantoor in Feldkirchen, bij München

De heftruckfabrikant is van plan om zijn Europese hoofdkantoor vóór het einde van dit jaar te verplaatsen van München naar een locatie in Feldkirchen, waar het bedrijf een perceel op een industrieterrein heeft gekocht. Crown reageert hiermee op de gestage groei in Europa en garandeert zo de gebruikelijke hoge kwaliteit van zijn service en advies om gericht aan de behoeften en eisen van zijn klanten te voldoen. Sinds vorig jaar heeft het bedrijf zijn aanwezigheid in Europa voortdurend uitgebreid door service- en distributiecentra in Spanje (Madrid), Oostenrijk (Wenen) en Italië (Milaan) te openen.

Uitbreiding van het productiebedrijf in Roding

Crown maakt zijn producten al sinds 1986 in Roding (Beieren). In wat oorspronkelijk als een productiebedrijf voor handpallettrucks en onderdelen begon, worden nu alle Europese heftruckmodellen van Crown voor de Europese en wereldmarkt geproduceerd. Voor de uitbreiding van zijn vestiging in Roding heeft Crown een perceel gekocht op een nieuw industrieterrein, waar het bedrijf momenteel een productiehal en een kantoorgebouw van drie verdiepingen bouwt, die eind juni 2014 gereed moeten zijn. De bestaande gebouwen blijven ook in gebruik.

“Als familiebedrijf sinds vier generaties is het ons doel om langetermijnrelaties met klanten aan te gaan die tot samenwerking op basis van vertrouwen en betrouwbaarheid leiden. We houden ons daarom aan het concept van verticale integratie in de productie, dat ons in staat stelt om niet alleen robuuste heftrucks met een lange levensduur te ontwikkelen, maar ook geavanceerde technologieën die het succes van onze klanten vergroten”, legt Ken Dufford uit. “De hoge mate van innovatie is een belangrijke factor voor onze verdere groei. Alleen al in 2012 hebben we negen nieuwe producten geïntroduceerd, zoals de driewielige SC 5300-vorkheftrucks, de ESR 5200-reachtrucks en de ES 4000- en ET 4000-palletstapelaars.”

Nieuw onderdelen- en servicecentrum in Pliening

Het nieuwe onderdelen- en servicecentrum in Pliening, eveneens in de buurt van München, is de derde belangrijke investering. Met dit nieuwe logistieke centrum verdrievoudigt Crown zijn beschikbare ruimte. Vanaf oktober bevoorraadt de vestiging in Pliening de hele regio EMEA met reserveonderdelen. Van hieruit worden onderdelen rechtstreeks naar de busjes van de onderhoudsmonteurs of naar de eindafnemers in de belangrijkste Europese markten van het bedrijf verstuurd, zodat ze er de volgende dag al zijn.

“Met deze drie nieuwe investeringen zorgen we voor de nodige uitbreiding om aan de groeiende behoeften van onze klanten te voldoen. Voor hen doen we zo goed mogelijk ons best om haalbare oplossingen te ontwikkelen die hun productiviteit bevorderen en hun kosten verlagen”, zegt Ken Dufford tot besluit. Een reeks onderscheidingen, waaronder drie prestigieuze prijzen dit jaar, bevestigt deze bewering: de IFOY Award voor het InfoLink® truckbeheersysteem, de prijs voor het ‘beste product van 2013’ op de LogiMAT voor het nieuwe QuickPick® Remote en de Design 4 Safety Award op de IMHX 2013 in Birmingham voor de elektrische WT 3040-meerijpallettruck.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions