Clicky

 



Klaas Puul, Heiploeg en Kok Seafood krijgen miljoenenboete vanwege prijsafspraken

Klaas Puul, Heiploeg en Kok Seafood krijgen miljoenenboete vanwege prijsafspraken
27-11-2013 16:26 | Algemeen | auteur De Redactie

BRUSSEL - De Nederlandse garnalenhandelaars Klaas Puul, Heiploeg en Kok Seafood hebben - samen met een Duitse branchegenoot - een forse Europese boete gekregen voor het maken van prijsafspraken. Het Groningse Heiploeg moet met 27 miljoen euro het grootste deel van de boete betalen, zo maakte de Europese Commissie woensdag bekend.

In totaal kregen de drie Nederlandse handelaars en het Duitse Stührk een boete van 28,7 miljoen euro. Het Volendamse Klaas Puul hoeft daarvan echter niets te betalen, omdat het Brussel inlichtte over het garnalenkartel. Kok Seafood uit Enkhuizen moet ruim vijfhonderdduizend euro van het boetebedrag betalen

De vier bedrijven hebben volgens de Europese Commissie jarenlang afgesproken hoeveel noordzeegarnalen ze verkochten en voor welke prijs. Onder meer consumenten in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk zouden daardoor tussen 2000 en 2009 te veel hebben betaald voor hun garnalen. Heiploeg en Klaas Puul waren het langst bij de kartelvorming betrokken.

Mogelijk beroep

De Heiploeg Group, met het hoofdkantoor in Zoutkamp, bevestigd de boete die zij ontvangen.  "De boete houdt verband met een onderzoek naar een aantal North See garnalen handelaren in de periode 2000-2009. Heiploeg is onlangs geïnformeerd over de boete en gaat nu zijn opties voor een mogelijk beroep bekijken", meldt het bedrijf woensdag.

©Novum/Transport Online

Foto's

  • Heiploeg
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions