Bedrijf maakt excuses voor 'het is niks, een neger'

Bedrijf maakt excuses voor 'het is niks, een neger'
27-11-2013 13:18 | Binnenland | auteur De Redactie

ARNHEM (Novum) - Een Arnhems bedrijf heeft excuses aangeboden voor een discriminerende mail over een sollicitant. "Heb nog even gekeken, is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger)", schreef een medewerker in een mail die per ongeluk belandde bij de jongen die stage wilde lopen. Het bedrijf heeft mondeling en schriftelijk excuses gemaakt aan de sollicitant, schrijft Omroep Gelderland.

De mail was gericht aan de eigenaar van de winkel. Als tweede argument voor de weigering werd genoemd dat de jongen te weinig ervaring zou hebben met computers.

Een vriendin van de afgewezen sollicitant, ChristenUnie-politica Ixora Balootje, plaatste een foto van de mail op Twitter, waarna al snel de bom barstte. Het bericht is al ruim 250 keer geretweet en heeft talloze reacties gekregen.

"We hebben een grote fout gemaakt", reageert winkeleigenaar Mike de Wilde tegenover de lokale omroep. "Wij willen ons distantiëren van elke vorm van racisme." De medewerker die de mail verstuurde zit volgens de eigenaar van de elektronicawinkel bevend thuis op de bank. Volgens de krant de Gelderlander is de medewerker op non-actief gezet.

Balootje laat weten dat de jongen aangifte heeft gedaan van discriminatie. De politie kon dat niet bevestigen. Zowel de sollicitant als de winkeleigenaar waren niet direct bereikbaar voor een toelichting. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,461

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden