Clicky


Peter van Dalen: Geen liberalisering loodsen en roeiers

Peter van Dalen: Geen liberalisering loodsen en roeiers
27-11-2013 13:14 | Algemeen | auteur De Redactie

BRUSSEL - Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) wil de markt voor loodsen en roeiers in Nederlandse havens niet liberaliseren. Dat zei hij vandaag in het Europees Parlement bij de bespreking van de nieuwe Europese verordening Liberaliseren Havendiensten: "Loodsen en roeiers staan garant voor de veiligheid in de havens. Al heel lang tonen ze aan deze garantie waar te maken. We moeten die markt daarom niet liberaliseren en zo toewerken naar een "race to the bottom", waarbij de veiligheid het kind van de rekening wordt."

Van Dalen, vicevoorzitter van de Transportcommissie van het Europees Parlement, ziet ook geen reden meer concurrentie voor roeiers en loodsen in de Europese havens toe te staan.

"Het huidige Nederlandse systeem werkt prima. De loodsen en de roeiers leveren prima diensten, voor een redelijke prijs. Dat is door verschillende Europese vergelijkingsonderzoeken bevestigd. Ik vind het daarom onnodig deze diensten verplicht meer te laten concurreren", aldus de Europarlementariër.