Clicky


Boskalis bestelt megacutter voor de baggeractiviteiten

Boskalis bestelt megacutter voor de baggeractiviteiten
27-11-2013 09:35 | Algemeen | auteur De Redactie

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een nieuwe zelfvarende megacutter besteld bij IHC Merwede. De nieuwe megacutter, met een totaal geïnstalleerd vermogen van 23.700 kW en een pompvermogen van 15.600 kW, betreft een vervangingsinvestering. De totale investering bedraagt circa EUR 170 miljoen en de bouw duurt naar verwachting ruim 3 jaar.

Een snijkopzuiger baggert terwijl het vaartuig verankerd is met behulp van spudpalen en ankers. Bij deze techniek wordt krachtig snijden gecombineerd met zuigen. Een snijkopzuiger wordt met name daar ingezet waar de grond hard en compact is. Het gebaggerde materiaal wordt soms in beunschepen geladen maar wordt meestal via een persleiding afgevoerd.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's met ondermeer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers.

Daarnaast voert Boskalis projecten uit en levert het een breed spectrum aan maritieme diensten voor de offshore energiesector, waaronder subsea, zwaar transport, hijswerk en installatie (uitgevoerd door Boskalis Offshore en Dockwise) en levert het sleepdiensten en scheepsbergingen (uitgevoerd door SMIT).

Daarnaast heeft Boskalis een strategisch partnership in terminaldiensten (Smit Lamnalco). Met een veelzijdige vloot van meer dan 1.100 eenheden is de onderneming actief in circa 75 landen, verspreid over zes continenten. Inclusief haar deel in partnerships heeft Boskalis ruim 11.000 medewerkers in dienst.