Unieke samenwerking Beers Transport en Jan Moeijes Transport

Unieke samenwerking Beers Transport en Jan Moeijes Transport
25-11-2013 17:30 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur De Redactie

WINKEL/NIBBIXWOUD - Beers Transport uit Winkel en Jan Moeijes Transport uit Nibbixwoud zijn een unieke samenwerking aangegaan. Onder volledige zelfstandigheid gaan beide bedrijven gebruik maken van elkaars infrastructuur. Het contract daartoe werd maandag 25 november door Dirk Beers en Jan Moeijes ondertekend.

De transportwereld is sterk in beweging. Consolidatie is de trend. Grote bedrijven gaan samen om de gewijzigde marktomstandigheden het hoofd te kunnen bieden. Conglomeraten van honderden auto’s ontstaan, zoals recentelijk nog met Peter Appel en G.Vlug & Zn. Kleinere bedrijven dreigen te verdwijnen omdat die met de sterke concurrentie vanuit Oost-Europese landen niet de schaalvoordelen van de grote bedrijven kunnen realiseren.

Beers Transport met 21 wagens en Jan Moeijes Transport met twaalf vrachtwagens, worden in de markt erkend als “een sterk merk”. Om zich ook in de toekomst sterk te kunnen presenteren bedachten zij een unieke oplossing.

Jan Moeijes Transport is gespecialiseerd in 'oogst-transporten'. Logischerwijs geconcentreerd in het najaar. In die periode kan zij tientallen wagens meer inzetten om aan de vraag te voldoen.

Foto: Wim de Lange

Beers Winkel is gespecialiseerd in palletdistributie en transport van 'buitenmaatse' producten. Steeds belangrijker wordt haar faam in 'webwinkel-logistiek'. Daarnaast beschikt zij over 7000m2 warehouse om de klant volledig te kunnen ontzorgen.

Veel opdrachtgevers van Beers komen uit de 'tuinbranche'. Dit zorgt voor een piek in het voorjaar als er juist bij Moeijes minder druk op de organisatie ligt.

Vanuit dit gegeven hebben zij een samenwerking uitgewerkt die hen alle voordelen biedt om ook onder de huidige marktomstandigheden succesvol te kunnen zijn. Zij gaan de infrastructuur van hun beider bedrijven volledig integreren, maar daarbij behouden zij hun zelfstandigheid. Zo komen alle wagens onder beheer van Beers, net als de huisvesting en warehousing. Van de transporten komt de operationele leiding en de planning in handen van Moeijes.

De doelstelling en verwachting van deze stap is dat het beide bedrijven nieuwe groei zal brengen. Noord Holland Noord heeft hiermee een sterke logistieke organisatie die binnen haar specialisaties iedere opdrachtgever naar wens kan bedienen. Uit de markt komen enthousiaste reacties.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden