Clicky


Ilse DeLange en Waylon naar Eurovisie Songfestival

Ilse DeLange en Waylon naar Eurovisie Songfestival
25-11-2013 13:28 | Showbizz | auteur De Redactie

(Novum) - Ilse DeLange en Waylon vertegenwoordigen Nederland volgend jaar bij het Eurovisie Songfestival. Als The Common Linnets staan ze op de 59e editie van het liedjesfestijn, heeft de TROS maandag bekendgemaakt op een persconferentie.

De twee werken al enige tijd aan een gezamenlijk project. "We hebben eigenlijk al meer dan een plaat klaar. Dus het wordt straks echt nog moeilijk kiezen, want we hebben nog niet bepaald welke liedje het wordt", vertelde DeLange.

"Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik het Songfestival een heel leuk ding vind", voegt Waylon daaraan toe. "Wat Anouk vorig jaar gedaan heeft, het is fijn dat we daarvan gebruik kunnen maken, maar het is niet door Anouk dat ik nu opeens wil meedoen." Dankzij de zangeres eindigde Nederland na lange tijd weer eens hoog. Ze reikte tot de negende plek.

DeLange en Waylon reisden meerdere keren af naar Nashville om aan hun countryplaat te werken. Tijdens een van de reizen, nadat ze al individueel waren benaderd voor deelname, ontstond het idee voor gezamenlijke deelname aan het Eurovisie Songfestival. Voor de TROS, die verantwoordelijk is voor de inzending, was dit 'zo uniek' dat de omroep de kans niet voorbij wilde laten gaan.

De twee maakten op de persconferentie ook bekend dat ze op 21 juni een concert geven in de Grolsch Veste in Enschede als The Common Linnets. De naam van het duo is afkomstig van zangvogel de common linnet, oftewel de kneu.

De zanger en zangeres moeten zich via de halve finales zien te plaatsen voor de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2014, die plaatsvindt op 10 mei in de Deense hoofdstad Kopenhagen. De halve finales worden gehouden op 6 en 8 mei.