Clicky

 Trein Borne ontspoorde door gebroken wielband

Trein Borne ontspoorde door gebroken wielband
25-11-2013 10:26 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM(Novum) - Een gebroken wielband is waarschijnlijk de oorzaak van de ontsporing van een goederenwagon begin deze maand bij het Twentse Borne. Dat blijkt volgens staatssecretaris van Infrastructuur Wilma Mansveld (PvdA) uit de eerste bevindingen van het onderzoek naar de ontsporing.

Sinds 2011 worden geen goederenwagons met wielbanden meer aangeschaft, schrijft de staatssecretaris maandag in antwoord op vragen van de SP. Vanaf 2020 mogen goederenwagons met wielbanden niet harder dan 80 kilometer per uur, zo is in Europees verband afgesproken.

De bewindsvrouw zegt zich te kunnen voorstellen dat mensen bezorgd zijn door het incident, maar ze blijft voorstander van een toename van goederentransport per spoor. "Vervoer per spoor is een duurzame modaliteit. Een incident, hoe betreurenswaardig ook, doet daar niet aan af", aldus Mansveld.

Mansveld wil ook niet uitsluiten dat over het spoor in Oost-Nederland in de toekomst gevaarlijke stoffen worden vervoerd. "Gevaarlijke stoffen zijn nodig om producten te kunnen maken die we in ons dagelijks leven nodig hebben", schrijft ze. "Daarvoor is vervoer, ook per spoor, nodig."

Door het ongeluk raakte het spoor over een lengte van enkele kilometers beschadigd. Wegens herstelwerkzaamheden was dagenlang geen treinverkeer mogelijk tussen Almelo en Hengelo. De Inspectie Leefomgeving en Transport onderzoekt het ongeluk. Het rapport moet voor de zomer af zijn. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions