Clicky


 


Vliegtuig vliegt naar Suriname ondanks brand

Vliegtuig vliegt naar Suriname ondanks brand
21-11-2013 22:31 | Burgerluchtvaart | auteur De Redactie

AMSTERDAM (Novum) - In de rechtermotor van een vliegtuig van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft woensdag een kleine brand gewoed. Vlak na het opstijgen vanaf Schiphol hoorden passagiers eerst een luide knal, daarna zagen ze een grote steekvlam en rookwolken uit de rechtermotor van het toestel komen. Desondanks koos de piloot ervoor om door te vliegen naar Suriname, een vlucht van negen uur lang. Het incident wordt bevestigd door de luchtvaartmaatschappij.

De brand ontstond in de motor van een tweemotorige Boeing 767 die de SLM momenteel huurt van een Portugese chartermaatschappij. De eigen Airbus van de luchtvaartmaatschappij ondergaat een reguliere onderhoudsbeurt en is op dit moment niet inzetbaar.

De steekvlam doofde vanzelf in de lucht. "De kapitein heeft ervoor gekozen om door te vliegen omdat zijn instrumentenbord geen onveilige situatie aangaf. Toch is na aankomst in Paramaribo besloten om uit veiligheidsoverwegingen het vliegtuig voorlopig aan de grond te houden. In samenwerking met de chartermaatschappij worden nu de nodige inspecties uitgevoerd", aldus de SLM donderdagavond. De luchtvaartmaatschappij denkt vrijdag meer te weten over de oorzaak.

Er zijn geen meldingen van gewonden. Op Facebook melden inzittenden wel dat ze tijdens de vliegreis urenlang doodsangsten hebben uitgestaan.

Door de uitgebreide inspectie van de motor kon het getroffen toestel woensdagnacht niet meer terugvliegen naar Schiphol. De gestrande passagiers van die geannuleerde vlucht zullen vrijdag en zaterdag met een ander huurtoestel naar Nederland worden gevlogen, verzekert de SLM.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions