Transport Online - Opzetten van B.V. wordt goedkoper en eenvoudiger

Opzetten van B.V. wordt goedkoper en eenvoudiger

Opzetten van B.V. wordt goedkoper en eenvoudiger
03-09-2011 09:21 | Financieel | auteur de redactie
(Novum) - Mensen die een B.V. willen opzetten hebben daar in de toekomst geen notariële akte meer voor nodig. In veel gevallen is zo'n akte niet nodig. Dat zegt minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) zaterdag in De Telegraaf. De maatregel levert startende ondernemers een besparing van gemiddeld duizend euro op en verlost ze van veel papieren rompslomp.

Een notariële oprichtingsakte is nu nog verplicht bij het opzetten van een eigen bedrijf. Een besloten vennootschap kan een nuttige bedrijfsvorm zijn, omdat het privévermogen veilig is als het bedrijf onverhoopt failliet gaat. In gevallen waarbij meerdere belanghebbenden aandelen hebben in de B.V. blijft een notariële akte wel noodzakelijk.

Eerder schrapte het kabinet al de verplichting om achttienduizend euro startkapitaal over te maken bij het opzetten van een bedrijf, maar die maatregel is nog niet goedgekeurd door de Eerste Kamer.

Verhagen en zijn collega van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten bereiden een wetswijziging voor om de verplichte notariële akte af te schaffen. Het streven is om het voorstel volgend jaar naar de Tweede Kamer te sturen. Door de maatregelen dalen de administratieve kosten van het oprichten van een bv met negentig procent.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions